maandag 27 augustus 2012

terugblik - part 3

al na de eerste les van de module Latijns-Amerika wist ik het! ik móet daarnaartoe! (which i did :) )
zo'n interessant continent met zo'n bewogen geschiedenis!

did you know that:
-er in 1969 een voetbaloorlog was tussen El Salvador en Honduras. sportiiieeef.  
-wij met al ons technologische snufjes en juweeltjes mee schuldig zijn aan de mijnbouwproblematiek ginder?? check catapa.be
-colombia echt nie zo gevaarlijk is als iedereen u vertelt. tis te zeggen, voor toeristen nie. het is er mooi mooi mooi maar tis ook een land met véél troubles.. als toerist hebde daar echt gene last van maar weet wel dat het niet voor iedereen paradijs op aard is. al hoop ik dat het dat wel kan worden! er wordt aan gewerkt door some!
-cuba ook de moeite is om te bezoeken :)? maar educate yourself een beetje als ge er echt iets van wilt begrijpen (nee als je enkel in varadero gaat zitten is dit niet nodig ;) ). ontspannende boekentip: mango, salsa en socialismo. iets meer into detail: cuba na castro
-er tijdens de militaire regimes echt gruwelijke dingen gebeurd zijn en dat er veel mensen verdwenen zijn. toch blijven ze ginder niet bij de pakken neerzitten, ik ben onder de indruk van wat bv asociación madres de plaza de mayo (argentinië) en cofadeh (honduras) met hart en ziel en véél passie doen.
-costa rica om de één of andere reden wel 'succesvol' is en weinig geweld kent.
-ge niet per sé het vliegtuig op moet om u onder te dompelen in de cultuur, brussel heeft zijn very own huis van latijns-amerika
-er nog zoveel meer over te vertellen valt, maar eigenlijk ook té veel, ik hou het dus bij wat filmtips: machuca, maria full of grace, the motorcyle diaries, también la lluvia, sin nombre, ... allen gezien en goedgekeurd, en many more op mijn to-see-list! tips welkom ;) bij dees videotheek hebben ze alvast een zeer ruim aanbod!!

kortom, da was weer een interessante module bij cimic!
de verwerking vond ik belachelijk veel werk (maar daar zal het nakende colombia-vertrek wel iets mee te maken gehad hebben) maar wel superleuk! we moesten oa een tijdschrift maken waarin we onze creativiteit kwijt konden en zelf konden kiezen welke onderwerpen we wilden uitdiepen. loved it!
indien mogelijk post ik nog wel enkele artikeltjes die ik daarvoor schreef!

2 opmerkingen:

Elisse zei

Geweldig he Kelly! Goeie tips hier trouwens, merci! Ik vond Machuca ook helemaal geweldig! Dikwijls met traantjes in de ogen gezeten natuurlijk.

Lief actually ... zei

Boekentips genoteerd! Waarvoor dank...