dinsdag 28 augustus 2012

sin nombre - review

zoals beloofd, nog een artikeltje uit ons tijdschrift!
en no worries, om spoiler-alert te vermijden, heb ik er een stukje uitgeknipt ;)

sin nombre is een pakkend verhaal over migratie en het bendeleven in latijns-amerika.
sayra, een tienermeisje uit Honduras, begint aan een reis die haar toekomst zal bepalen. haar vader is een nieuw leven begonnen in de verenigde staten en komt haar halen zodat ook zij hier deel van kan uitmaken. sayra’s nonkel zal met hen meereizen. samen willen ze de grens over. hun doel: vrijheid!
casper is lid van de mara salvatrucha-bende. hij heeft net smiley, een 12-jarig jongetje, hierin geïntroduceerd. casper verdeelt zijn tijd tussen zijn bendeactiviteiten en zijn liefje martha. doordat hij niet altijd beschikbaar is, twijfelt de bende aan zijn loyaliteit. ook martha vraagt zich af waar hij mee bezig is als hij niet bij haar is. 
de wegen van casper en sayra kruisen mekaar en meer ga ik niet vertellen!
de film werpt een licht op wat immigranten doorstaan voor ze op hun nieuwe bestemming aankomen. ze hebben allemaal hun redenen om aan de gevaarlijke tocht te beginnen, waarvan ze onmogelijk op voorhand kunnen weten hoe het zal uitdraaien en of ze de reis wel zullen overleven. daarnaast toont het hoeveel macht en invloed een bende kan hebben op kinderen die verder geen perspectieven hebben, zoals bijvoorbeeld smiley. de bende geeft hem het gevoel ergens bij te horen. 

just watch it mannekes :p

Geen opmerkingen: