donderdag 25 augustus 2011

ELLO y'all!!

sinds afgelopen weekend ben ik Ello Mobile-klant!! weer een fantastisch initiatief dat ik zonder CIMIC niet gekend had! (dank u an, om dit voorbeeld aan te halen voor onze vraag:  hoe goed te leven in het noorden opdat ook het zuiden kan leven/floreren?)
omdat niet iedereen CIMIC volgt, hier effe den uitleg: ello mobile is een gsm-operator met een hart :). mij kost het evenveel als een base-abonnementje, maar de woekerwinsten die andere operatoren maken, spendeert ello mobile aan zorgvuldig geselecteerde goede doelen (waaronder Mobile Schools, waarvan de bezieler ons ook eens een lesje kwam geven afgelopen jaar. memorabel momentje en fantastisch inititatief! hij gaf ons echt wel een nieuwe kijk op de hele NGO-wereld: in plaats van af te hangen van subsidies zoekt hij manieren om zelf geld in het laatje te brengen, vanuit zijn ervaringen met straatkinderen. echt sjiek! de straatkinderen probeert hij niet wat het kost op de schoolbanken te krijgen, nee, hij bedacht een mobile school waarmee hij de kinderen in hun eigen leefwereld benadert en werkt vooral met hen aan hun zelfbeeld. hij trekt dit ver door want hij wil de kinderen ook niet voorstellen als zielige mensjes, maar gebruikt sterke, positieve beelden op zijn website etc.. RESPECT :) .
anyway, vanaf nu: als ik u bel of sms, is 't voor goede doel hé mannekes :)

next step: weg bij electrabel! dirk barrez heeft met zijn les ook nen indruk nagelaten, ik denk er nog vaak aan terug. hij was wat hard en vertelde een donker verhaal, maar dat trok mijn aandacht wel! zijn commentaar op de grootbanken en electrabel is blijven hangen. nie da we der met z'n allen tegen moeten zijn omdat dirk barrez dat zegt :) maar in dit geval heeft hij toch een punt, het is niet normaal dat de mannen van electrabel zo lang monopolie hebben gehad en profiteren van de consument. zelfs als zo'n monopolie afgebouwd wordt, blijven ze een sterke machtspositie behouden (o.a. doordat luie consumenten zoals mij gewoon uit gemakkelijkheid klant blijven) ik ga de alternatieven eens onderzoeken!!
(interessante artikels hier en hier, in ware dirk-barrez-stijl :) )


bon, ik ga mij nu inschrijven op de nieuwsbrief van de wereld morgen. in een poging een bewustere mens te worden..

4 opmerkingen:

Anoniem zei

't Is helemaal waar... Ik ben ook 1 van die luie consumenten die wat zou moeten consuMINDEREN en die wereldbewuste initiatieven zou moeten steunen zoals nen Ello of nen Ecopower. Kel, check out www.samengaanwegroener.be of doe de v-test op www.vreg.be! Zelf zou ik da ook eens moeten doen ;)

J

Cristina zei

Kelly: check deze site even (om gemakkelijk over te schakelen): http://www.milieuadvieswinkel.be/index.php/10.02/

En deze voor wat leuke bewuste info: http://www.stylemegreen.be/

Celestine zei

Wat fijn! Ik bel ook Ellomobile! Al een kleine drie maanden nu, & 'k ben echt content. :)

kelly zei

thanks voor de tips J en Cristina :)
stylemegreen is een superleuke site precies!! dus dikke merci om da hier effe te komen posten. ga ik zeker in 't oog houden!
Celestine, wij zijn goe bezig ;)