zondag 9 januari 2011

ik ben geen kuisprinses..

i need help :)

enter sien&maria!

de poetskalender is jammer genoeg nergens meer te vinden. en het boek, sorry, zou ik toch niet lezen.
gelukkig kocht ik de kalender ooit voor een vriendin en mocht ik er eens in loeren!


ter herinnering voor mezelf en op vraag voor andere non-kuisprinsesjes (ik ken er zo wel een paar :p), wat staat er in week 2 op het programma?? (week 1 slaagde maar over, ik heb da ook gedaan ;) )

Maandag: de badkamer kuisen (extra:douchegordijn in was, haha heb ik nie! en nog een tip: handdoeken wassen op 60°, pfiew, wist ik al..)
Dinsdag: afstoffen (extra: poets de lampen en was de lampenkappen. zal ik nog eens over nadenken..) + toilet kuisen (tip: doe een scheutje allesreiniger in de houder van je wc-borstel. ververs wekelijks) + wasmachine (kuisen of opzetten?? i don't know!)
Woensdag: keuken kuisen (besteed vandaag extra aandacht aan de keukenapparaten) (tip: kijk wekelijks je ijskast na voor je gaat winkelen. zo weet je tegelijk wat je nodig hebt van de winkel en is er plaats voor nieuwe etenswaren) (extra: maak de schapjes van de voorraadkasten die je vorige week onaangeroerd liet schoon) (tip: geef je gootsteen regelmatig een grondige poetsbeurt!)
Donderdag: vloer schoonmaken (tip: een ontspannend, warm en schuimend bad doet wonderen voor je stramme spieren na het schoonmaken)
Vrijdag: afstoffen (AGAIN???) (+ gordijnen stofzuigen + jaloeziën :) heb ik lekker ook niet) + inkomhal kuisen (tip: afstoffen is een pak eenvoudiger in een kamer waar weinig spulletjes staan uitgestald. houd het dus sober.)
Zaterdag: vandaag mogen alle lakens in de was (extra taakje: de ramen aan de achterkant van je woning aan de buitenkant lappen. dat doe je best overdag). kinder- en tienerkamer kuisen (tip: maak je kinderen attent om hun vuile kledij in de wasmand te doen. dit maakt hun kamer ongetwijfeld minder rommelig.)
Zondag: rustdag

't is nog nie gedaan :)
extra tips (in verkorte versie):
-lichtschakelaars zien er niet vuil uit maar zijn het wel. besteed minstens 1x per maand aandacht aan lichtschakelaars en deurknoppen. doe ontsmettingsalcohol op een doekje en wrijf schoon.
-perfect middeltje om gootsteen schoon te maken is natriumbicarbonaat (maagzout).  strooi het goedje over het aanrecht en in de gootsteen. sprenkel er water over (met verstuiver of sponsje) en laat even inweken voor je het wegveegt.

dagelijkse routine:
-ramen in de slaapkamer dagelijks 15 minuten open en bed openleggen
-sanitair onderhouden
-opruimen
-was in de mand
-afwassen

succes!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

o nee... pff, stiekem hoopte ik dat die kalender nog wel even weg zou blijven, dat je de tijd niet zou vinden om die te posten... doeme, lees nu pas dat ik dan nu vanavond nog de badkamer zou moeten poetsen... ja zeg. NEE NEE NEE. Nè dat lucht op... ik ga is lekker genieten en tja misschien morgen dan de badkamer maar, dan moet ik lekker niet koken want mag ik bij de schoonmama en - papa gaan eten. dat doet me eraan denken, appelbollen klaarmaken is eigenlijk ook nie echt koken é ;)
x elsje ben een anoniempje want snap niks van die dinges hier 'reageer als' wat the f**ck is url, aim, ... en al die rare dinges. ik ben zone compuseut hé

An zei

Er bestaan ook boekskes voor zij die ni veel tijd willen besteden aan 't kuisen. Misschien daarin eens bladeren :)
Hopelijk wordt ge dan minder moe van den uitleg alleen...

kelly zei

els, troost u, ik heb de badkamer ook nie gekuist :) en vandaag nog nie afgestoft ook nie :s ik bewaar da voor mijne rustdag haha :))
an, welke boekskes jom? als ik er veel voor moet lezen ga ik het ook nie doen zenne :) en ge moet heel bovenstaanden uitleg nie ineens lezen hé :p gewoon elke dag komen piepen wat ge ook weer moet doen :)