zondag 16 januari 2011

een bollekeskleed en een colsjaaleen goei anderhalf jaar geleden waren mijn vriendinnetjes het zwaar beu dat ik altijd maar zei 'ik koop gene sjaal, kga zelf ene maken' zonder verder ook maar enige actie te ondernemen :)
dus kochten ze mij wol en breipriemen. mijn lieve collega's hielpen mij op weg, en voilà, een dik jaar later had ik de schoonste sjaal ever! ene waar ge helemaal kunt inkruipen, kijk maar:
ik ken er niet veel van, maar blijkbaar is het de rijstkorrelsteek (elke steek afwisselen tssn rechts&averechts en met een even aantal steken per rij!), in dit geval gebreid met priemen nr 4 en wol van de veritas (volgende keer dikkere wol en dikkere priemen, dan gaat het wat sneller vooruit ;) ). ik naaide de 2 uiteinden aan elkaar, resultaat:een colsjaal!
dus dank u vriendinnetjes om mij een startschop te geven ;) en dank u collega'tjes om mij op weg te helpen!
en dank u mama om steken op te rapen en zussen om mijn knoopcrisissen op te lossen en de wol tot perfecte bolletjes te rollen!

ik maakte eveneens een kleedje. ik heb wel een naaimachine, maar hoe het allemaal werkt is me nog vreemd.. en tijd om les te volgen ontbreekt mij momenteel. MAAR gelukkig heb ik ook een naaivriendinnetje :). en wat voor één! tijdens de eerste samenkomst maakte we al bijna een volledig kleedje!! thuis moest ik alleen nog de zoom stikken (daar deed ik nog weken over natuurlijk. en 't is verre van perfect, maar hey, tis mijn eerste kleedje hé!). aanschouw het wonder:

sorry voor de amateuristische foto :). maar het daglicht was rapper weg dan verwacht en er was ook geen hulp in de buurt mij te helpen met de compositie :p.
de lapkes stof op de voorgrond: rechts een (ongestreken) easypeasy h&m-rokje dat perfect is voor op reis (want is luchtig en neemt zéér weinig plaats in in de rugzak!), links mijn (eveneens ongestreken) kopie ervan met de overschot van de bollekesstof. momenteel spant het rokske wat, maar ik zal na het dieet evalueren of ik er nog iets aan moet veranderen ;). (en op de achtergrond een onopgemaakt bed. de schandalen die ik toch op het net durf etaleren..)next step: hetzelfde kleedje alléén proberen te maken in een ander stofke.. maar eerst moet ik nog eens langs de naaivriendin om het patroon en de werkbeschrijving over te nemen. i'll keep you posted!

ahja en op aanvraag hier ook nog even mijn kerstboom (yes, i know, een beetje laat, maar gezien ik deze week nog 7 kerstkaarten kreeg, is kerstmis voor mij nog niet helemaal voorbij ;) )
een blurry pic van de boom toen we nog geen lichtjes hadden, sorry! maar ik kan geen nieuwe nemen want hij is nu wel weg hoor..)

11 opmerkingen:

vanessakersemans zei

Kleedje ziet er op foto echt super uit!
Doe zo verder dan kan je mij tegen de zomer ook voorzien, want vind tegenwoordig niet meer zoveel kleedjes...

Anoniem zei

dude, maak is een blogje voor Lazy J over hoe je dat effectje maakt in Photoshop? (jeweetwel, met da reeksje foto's)

Anoniem zei

en deze reactie was verdwenen dus nog maar es: dude, hoe goe zijde gij nu bezig: én een kleedje, én ne sjaal én nen blog maken die wonderwel nog geüpdatet wordt ook! goe bezig! Lazy J

IlseB zei

'Naaivriendin', een mens zou nog slechte gedachten krijgen ... Maar ze levert precies wel goed werk :-)

kelly zei

vanessa, zie mijn kleedje er in 't echt nie mooi uit misschien :p
jowken, ik doe da met gimp (the free stuff, can't afford photoshop :p), ik zal het u eens laten zien :)
ilse, you dirty mind :p

Lucie zei

Kleedje ziet er nice uit!
Ik zal dat dan maar eens in't echt moeten komen zien ook want volgens Vanessa ziet het er in't echt dus blijkbaar ni meer zo mooi uit! :-p

Moet gij ook ni vertellen dat wij geweldig goed gelopen hebben vanmorgen om 9u al! Dat hoorde toch ook bij uw doelen!

leslie zei

o o o met den overschot van het tweede kleedje maken we dan zo'n rokkie voor mij?? kheb da ook nodig voor op reis :)

Anoniem zei

goed bezig kellytje, ik wil ook wel het patroon voor het kleedje... tomorrow ga ik voor een tweede rokje.. volgende keer zal ik ze eens meebrengen ofte aandoen...
x elsje

Anoniem zei

schattige :)
de startschop is graag gedaan! geeft mij de 4de feb ook is ene...

KEI mooie outfit & leuke sjaahaal!
eef

kelly zei

4/02, schop, komt in orde ;)
els, patroontje, komt in orde! binnenkort moeten we eens samen klungelen, euh, naaien ;)
lil, als da kleedje ooit gemaakt geraakt, krijgde gij een flinterdun reisrokje!
lus, de workoutupdate is voor een andere post ;)

vanessakersemans zei

In het echt ziet het er ook goed uit, maar jij hebt me zelf op de kleine gebreken gewezen hé... anders had ik dat in 't echt misschien ook niet gezien.