vrijdag 11 mei 2012

digital hope!

vorige week was een fantastische week voor colombia sin fronteras! We kregen bezoek van 3 kerels uit chicago. Zij hebben zelf een soort ngo opgericht waarmee andere ngo’s willen helpen, nl. digital hope. Tijdens één van hun reizen beslisten 2 van hen dat ze vrijwilligerswerk wilden doen. Later besloten ze dat enkel wat tijd doneren niet voldoende was, en ze richtten samen digital hope op. Met deze organisatie zamelen ze via sociale media en hun website, geld in voor ngo’s die ze willen steunen. Ze kwamen kijken naar de werking van colombia sin fronteras en waren onder de indruk van het werk dat we doen en vooral met hoe weinig resources dit gedaan gebeurt. Omdat ze zagen dat een minimale investering hier een grote impact zou hebben, starten ze op donderdag met een campagne en tegen vrijdag hadden ze meer dan 2500 dollar ingezameld voor de organisatie! This called for a party J
op vrijdagochtend kochten ze een aantal noodzakelijke spullen aan voor de school die de kinderen diezelfde middag mochten onderzoeken. The looks on their faces, echt waar, het was zoooo schattig en alle vrijwilligers waren superhard onder de indruk!!
More here, here and here.
muchos gracias digital hope!!


ps in de toekomst zullen ze nog meer projecten zoeken om te steunen, als iemand van jullie supergoede ervaringen heeft met een bepaald project, please let me know en i will tell them! ze hebben een zeer transparante werking en bezoeken steeds zelf de projecten (die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, zoals een ngo zijn, niet vd staat, enzoverder) voor ze actie ondernemen. dus: projecten voorstellen waar je zelf achterstaat, mag altijd! en digital hope steunen mag natuurlijk ook altijd!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Goe bezig ginder!!
nu kunnen ze zeker blijven verderdoen met hun werk...
Vanessa
xxx

Lucie zei

Nice!
Misschien kunde een interviewke met hen doen voor uw extra taak die ge daar nog moet doen? Het effect/succes van gebruik social media op geldinzameling en die dingen!
:-)
Of hebde ondertussen al andere plannen voor uw persoonlijk werkje?

Elisse zei

Mooooh super!!! Ik ga snel eens kijken op de website! Mag ik trouwens efkes heel onbeleefd zijn en vragen of ge hogeschool/unief hebt gedaan en zoja: wat ge gestudeerd hebt daar? Vroeg het mij gewoon effe af :)

kelly zei

ja goed hé!!
lucie, dat idee had ik ook :) ik mail u nog met de details!
elisse: communicatiebeheer laaaaaang geleden en das hier nie echt van belang, maar nu volg ik een CIMIC-banaba-opleiding aan lessius mechelen (avondschool : intercultureel management)

biermanske zei

Super!!! Een dikke rpoficiat voor jullie werk...happy kids, altijd een moment om te koesteren!