dinsdag 31 januari 2012

29 februari..

eerlijk waar, deze morgend halfwakker (of eerder halfslapend) in mijn bedje was ik aan 't nadenken over de 29ste februari.
dat ging van -CRAP, nen dag meer werken- tot -ik ga positief zijn en blij zijn met deze extra dag. dank u universum- en -ik vind da da nen officiële feestdag moet worden, dan hebde daar pas écht iets aan. the gift of time..-
wees nu eerlijk, 't zou een schoon extraatje zijn, zo om de 4 jaar!

en toen zei mijne collega daarstraks dat er dan mss weer gestaakt wordt!?! GESTAAKT?? op diejen extra dag? op da kadooke van het universum?
hmm, verleidelijk..

soit, ik weet niet of ik helemaal mee ben met het stakingsgedoe, dus ik ga gewoon werken hoor. heb al veel pros en cons gelezen over de staking v gisteren en ik kom er gewoon niet uit. mijn mening vormt zich niet, ik bengel ergens tussenin.. daar heb ik wel vaker last mee, met die mening van mij. ik ben gewoon zo'n begrijpend mens da in elke uitleg wel iets zinnig hoort.

klinkt snullig hé :s
ik hou het op openminded ;)

ps give-away, final call! het laatste uur gaat bijna in, morgen trek ik de winnaars!

zondag 29 januari 2012

proper poetsen

sien & maria heb ik ongeveer een jaar geleden buitengezwierd, tijd voor een nieuw poetsritueel dus! (no worries, ik heb in tussentijd wel nog gekuist hoor.. gewoon, zonder ritueel. chaotisch dus.)

i present to you: proper poetsen! ecologisch én goed voor de portemonnee!
een tijdje geleden ging ik naar een proper-poetsen-home-party waar ik weer vanalles bijgeleerd heb. oa dat de andere aanwezigen hun ramen ook zo weinig mogelijk kuisen :p

en verder:
  • eigenlijk heb je maar 3 producten nodig: azijn, sodakristallen en groene zeep! enter goed-voor-de-portemonnee, exit dure-vervuilende-producten.
  • soda kan je gebruiken als ontstopper
  • soda verwijdert de geur in zweetschoentjes
  • steek soda bij in 't machien met uwe witte was en alles komt er mooi wit terug uit
  • groene zeep werkt even goed als vanish en ge kunt er ook uzelf mee wassen
  • azijn is ne goeden ontkalker en kan ook dienen als wasverzachter
  • add verder microvezeldoekjes aan uwe kuis-uitzet en you're ready to go!
  • meer tips in het boekje!
meer weten? boek ook eens een proper-poetsen-home-party! gezelligheid troef beste vrienden!

zondag 15 januari 2012

A straat

nee mannekes, nie weer ne post over kelly°lane :)
wel over A RUA in het M HKA
image of blue tango - miguel rio branco
deze schone tentoonstelling toont geen 'klassieke' kunst, wel kunst uit een maatschappij waar zo goed als alle leven op straat gebeurt, nl rio de janeiro.

bij mij bleven hangen:
  • het stapelbed dat nu tegen de gevel van het M HKA staat. in rio stond het tegen de gevel van de gallerij a gentil carioca, en hebben er daadwerkelijk mensen in geslapen! in antwerpen is 't wat koud blijkbaar..
cidade dormitório - guga ferraz
  • een filmpje over een ander kunstwerk dat diezelfde gevel sierde. de broers primo lééfden enkele weken 'op' deze muur! te gek gewoon :) misschien een waardige vervanger voor het MFL-huis? :)
    bij lief kan je een link naar een filmpje vinden!

à parede - gabriel en tiago primo

sem simpatia - paula trope
  • de installatie met straatplan van de favela's en levensgrote beelden
  • maguinhos - jorge mario jáuregui
zodus mensen, ik zou zeggen, ga zeker eens kijken, tis de moeite! wie er niet geraakt, weent niet, er is ook een app beschikbaar waar je al heel wat kan zien!

donderdag 12 januari 2012

crazy/beautiful

CRAZY, that's me :)
da zegt the family toch want ik maakte den eersten dag van 't jaar voor alle grown-ups aan kersjeskant een roggekussen, à la zsazsa. TIEN stuks beste mensen, mét afneembaar en dus wasbaar hoesje! (wat ik mij blijkbaar ook al een jaar geleden had voorgenomen)

BEAUTIFUL vind ik al mijn home-made kadootjes :) i'm so proud of me ;)
de roggekussentjes zijn trouwens nie gevuld met rogge, want dat kreeg ik niet te pakken. iemand tips?
ze zijn gevuld met lijnzaad (zwart-wit hoesje) en tarwe (bomenhoesje). de familie kreeg de opdracht uit te zoeken welke vulling het beste is, ik ben benieuwd naar de resultaten!
mijn schoonzus is dit heel actief aan 't testen en stuurde me alvast onderstaande foto's (want daar had ik uiteraard geen tijd meer voor), zodat jullie al eens kunnen meepiepen:





voor de 2 kleine boys van de familie maakte ik een walvisje, zoals den deze.
wij trokken ook naampjes-voor-kadootjes en voor mijn persoontje maakte ik als extraatje het rode strikje, gewoon omdat ze erachter gevraagd had. (give away nog steeds bezig by the way!)

iedereen blij!
en there's more where that came from, vandaag kreeg ik mijn eerste haaklesje! da's keileuk!!!

ps crazy/beautiful is trouwens ook gewoon nen hele leuke film
ps de familie werd trouwens ook deel van mijn opruimvoornemen, iedereen kreeg een paar 2dehands-boeken in zijn pakje! i love books maar dat betekent niet dat ik ze per sé allemaal in huis moeten hebben. dús ik ben een doorgeefprojectje gestart :)
ps de swapping met de vriendinnetjes was een succes, iedereen is met wat afdankertjes van elkaar naar huis gegaan, NIEUWE-oude kleren dus :) geweldig toch hé!!
ps kelly vs clutter: 1-0

zondag 8 januari 2012

happy 1 jaar, blogje! - give away!

bon, ik ging dat vergeten dus nog goedmaken!!
en hoe kan ik dat beter doen dan met een klein kadootje :)

ik geef weg:
of beter gezegd, twee!

ge kunt dat gebruiken om een rokje, bloesje, handtasje, ... mee te pimpen
of ge hangt dat in uw haar, zoals mij :p
(en zoals kleine sam vandaag ook demonstreerde, very mooi in haar blonde haartjes! ben benieuwd of haar mama dat brochke ooit nog terugkrijgt :p)
ge moet u er niet teveel bij voorstellen, er hangt geen handig haarspeldje aan, dat heb ik allemaal niet in huis. ik pin dat eenvoudigweg vast aan een haarrekkertje :) i like to keep it simple.
er hangt dus gewoon een veiligheidsspeldje aan den achterkant van het strikje. maar niks houdt u tegen om het brochke zelf te verbeteren hé ;)

bon, er zijn geen regels, reageer gewoon als ge eentje wilt winnen :) en zorg dat ik u op de één of ander manier kan te pakken krijgen als ge de gelukkige wordt! (e-mailadres of blog linken aan je berichtje). ge moogt het erbij zetten als ge een voorkeur hebt voor zwart of rood, maar dit moet niet. wie niet kiest op voorhand, steek ik in beide pools, maar ge kunt er uiteraard maar eentje winnen.

veel succes!

ps tijd tot eind januari!

dinsdag 3 januari 2012

weer ne verjaardag vergeten!

ik dacht dak goe bezig was, maar man, de verjaardagen ben ik wel zwaar aan 't verwaarlozen zenne. *nieuw voornemen in de maak ;)*
sorry tom, sorry tine, sorry wie ik nog vergeten ben!
en SORRY a trip down kelly°lane!
mijn blog werd gisteren 1 jaar! en ik heb dat zomaar laten passeren!
ik zoek nog een gepaste manier om het te vieren, i'll get back to you on that ;)

ondertussen las ik een interessante blogpost bij endimi, ze ging kijken welke van de lijst 100 mooiste plekken op aarde zij al bezocht heeft.

awel zie, da interesseert mij nu sé :)
ik doe ook mee, been there:

-1- nr 26 Bali (Indonesië)
-2- nr 35 Venetië (Italië)
-3- nr 39 Borobudur tempel Java (Indonesië)
-4- nr 57 Big Ben Londen (Verenigd Koninkrijk)
-5- nr 60 koninklijk paleis Bangkok (Thailand)
-6- nr 63 Eiffeltoren Parijs (Frankrijk)
-7- nr 67 Louvre Parijs (Frankrijk)
-8- nr 71 Plitvice meren (Kroatië)
-9- nr 79 Sagrada Familia Barcelona (Spanje)
-10- nr 81 het oude centrum van Praag (Tsjechië)
-11- nr 90 parlementsgebouw in Boedapest (Hongarije)
-12- nr 100 petronas towers Kuala Lumpur (Maleisië)

da's een goei begin! ik moet niet persé het hele lijsje afwerken maar MAN toch, ik moet nog veel doen :), er staat nog veel leuks tussen! en lucie, precies véél da gij al gedaan hebt! *jaloers*

maandag 2 januari 2012

die voornemens..

...zou het gelukt zijn?

update na 1 weekje verlof:


  • de kleerkast..., ...is nog nie opgeruimd :s hier sta een mandje beneden om te sorteren maar ik heb géén zin :p
    no stress, de swappingavond is pas donderdag, ik heb nog tiiiiiiiiiiiijjjjjjjd :) (waiting for the last minute hé guys ;) )
     
  • de 'dozen'kamer: jep, er zijn wat dozen uitgeladen en den inhoud is zelfs al herverdeeld :). maar er staan nog altijd een paar dozen, zal nog eens ergens een week verlof moeten nemen ;)
  • de nieuwjaarskadootjes: gekocht en gemaakt, tis allemaal gelukt. voor foto's van de zelfmaakjes had ik (uiteraard) geen tijd meer. hopelijk sturen de ontvangers nog een plaatje door, dan kan ik het laten zien want ik was er wel content van eigenlijk :)
  • een aperitiefje en voorgerechtje verzinnen voor het oudjaarsfeesje: jeppaaah, gevonden!!
    de bierlover in huis zocht den aperitief: black velvet. 't zag er mooi uit en 't stukje waar de cava zat was ook wel lekker, maar het echte stout-bier is toch nie mijne meug :s als hapje erbij serveerden we indische kippenhapjes met ananas, verrrry yummie en makkelijk :). het receptje verschijnt hier mss wel één van de dagen (nu ben ik te lui)!
    we waren ook verantwoordelijk voor het voorgerecht. ik had geen zin in veel en moeilijk gedoe. ik zocht en vond een simpel voorgerechtje, bij photocopy natuurlijk :), nl. een taartje met appel en camembert. zaaaaaaaaaaaalig mannekes! zeker proberen!
    ik voelde mij wel wat schuldig dat ik er mij zo makkelijk vanaf maakte, dus fixten we ook nog een soepje: paprikasoep met boursin, altijd lekker!!
    de rest van het gezelschap deed trouwens héél hard zijn best, of klinken taartjes met zalm en kruidenkaas, kippenhapjes met spek en boursin, cava met limoncello, ne kamikaze-cocktail, eend met zelfgemaakte amandelkroketjes en mega-lekkere groentjes, profiteroltaart en chocomousse u niet hemels in de oren??
    by the way, voor wie nog eens een leuk gastvrouwkadootje zoekt: dit is toch super, of nie! (ik hoop toch dat de gastvrouw van het feesje er ook zo over denkt :p) (over een gastheer kadootje moet je echt niet nadenken hoor: bier mensen)
  • schoolwerk: vandaag m'n interview gedaan en dat was eigenlijk gewoon een hele leuke babbel :) nu nog uittypen en dan eens aan da kortverhaal beginnen!
  • 1 blogpostje per dag, nope, not succeeded.. nieuw jaar, nieuw begin, right?
  • brei- en naaiprojectjes aan de vleet mannekes :) voor de kadootjes hé ;)
  • ik heb zelfs gekuist!!!!!
  • als onder sporten ook 'met de fiets naar het feest zodat je cocktails kan drinken' valt, ja, dan heb ik gesport ja ;)
  • en yesyes, zelfs aan de kerstkaartjes ben ik begonnen, tenminste aan het beantwoorden van kerstkaarten :) ik moet ze enkel nog opsturen ;) jihaaaaaaaaaa :)
  • conclusie: ik ben 2011 goe geëindigd en 2012 goe begonnen :) wa zullen we dees week eens doen ;) ?

  • happy 2012 people!!!