vrijdag 3 oktober 2014

la douce france

tripjes met metekindje livke en haar future nichtje (de komende 7 weken heet ze nog vivke!) vragen een kleine aanpassing aan het type reizen! no more backpacking for a while, dichtbij-frankrijk was the place to be deze zomer!

we trokken naar de champagnestreek en verbleven in dit (top)huisje in het mini-dorpje l'Hermite. goei weer, een fantastische ontvangst met home made confituur, eitje en een stokbrood (hoe lief!), terrasje, gezellige inrichting, bbq, hangmatje ter beschikking, meer moet dat niet zijn :)
wie rust zoekt, twijfel niet! vanuit l'Hermite deden we leuke uitstapjes en daarna konden we lekker chillen in the middle of nowhere, zalig!

to do's:
-epernay: champagnehuizen spotten en wat ronddwalen door de straatjes.. wij kropen ook in een treintje bij mercier om alles te leren over hun champagne! (zwangies mogen binnen aan de kiddie-prijs ;) )
-gezellige historische stadjes troyes en provins!
-reims: als ik u enen tip mag geven, zorg dat ge er een avondje kunt zijn en ga naar de lichtshow aan de kathedraal! ik verwachtte daar echt NIKS van en was so impressed!
-even afkoelen kan in het publieke zwembad een dorpje verder van l'hermite en een meer à la lilse bergen in de buurt, de namen ontsnappen me jammer genoeg.. (da komt ervan als ge als ge 3 maand wacht met uw blogpostje ;) )

den tijd vloog voorbij en na 5 leuke chille dagen trokken de twin+vriend+liv alweer huiswaarts. wij waren nog niet uit-ge-vakantie-d en reden verder naar chateau d'olonne alwaar we nog wat vriendjes troffen! we huurden een huisje via homeaway.nl. het linkske vind ik niet meteen terug maar ik kan wel zeggen dat het huisje 93 in de Résidence le Hameau des Pins was :) 
gene grand chique maar zeer goede prijs-kwaliteit verhouding! een bescheiden zwembadje op het terrein, 10 minuutjes wandelen naar de zee en véél zon! we brachten den tijd door op de beach, ons terras en ons bed. het enige uitstapje dat we deden was naar het centre van sable d'olonne vol gezellige straatjes, smalle steegjes en ook wel wat leuke winkeltjes! good times..

veelzijdig frankrijk stelde weer niet teleur!

maarem, de kleine reiziger in mij weigert de komende 10 jaar naar frankrijk te gaan! andere mogelijk-met-kids-vakantietips zijn welkom!! (na het lezen van dit blogpostje bij tie-ne heb ik al helemaal zin in zweden in 2015 :))
alles mag! ver, dichtbij, avontuurlijk, city, huisje, camping, laat u gaan en vertel mij uw schoonste vakantieherinneringen! (concreet dorp, huisje, camping enzo moogt ge er zeker bijvermelden!)
een eerdere oproep op FB leverde me volgende tips op, mss hebt ge er ook iets aan! 
-colmar or perigeux
-noord-spanje
-slovenië
-bordeaux
-bilbao
-mallorca
-algarve - portugal
-ameland
-een goeie franse camping (http://www.jardinsolonne.fr)










2 opmerkingen:

Lief actually ... zei

yeajj! dat zijn wij! :-)

Tiene zei

Bedankt voor het mooie kaartje en veel succes met de bevalling!! Groetjes stella en haar mama